Duitsland nu naar Noord-Ierland: "Natuurlijk is dat ongemakkelijk"

7 september 2019, 10:36

Duitsland raapt de scherven bijeen na de 2-4 nederlaag tegen Nederland. Veel tijd heeft de wereldkampioen van 2014 niet, want maandag wacht het cruciale treffen met nog foutloze Noord-Ierland. Moeten de Duitsers zich zorgen maken om EK-deelname?

"We weten dat alles kan gebeuren, dat hebben we tijdens het WK van vorig jaar ervaren. Onze uitschakeling had toen ook niet iedereen verwacht", zegt Manuel Neuer tegen BILD. "Daarom moeten we elke wedstrijd serieus nemen, zeker de aanstaande uitwedstrijd in Belfast. Natuurlijk is dat ongemakkelijk voor ons."

Noord-Ierland bulkt van het zelfvertrouwen doordat het nog steeds over een honderd procent score beschikt. "Van het EK 2016 weten we dat het altijd moeilijk is om doelpunten tegen zulke tegenstanders (Duitsland won in de poulefase met 0-1 van Noord-Ierland, red.). Maar we moeten ons niet te veel de put in praten, want we hebben daar drie punten nodig."

Niklas Süle en Joshua Kimmich vinden wel dat Duitsland anders voor de dag moet komen dan tegen Nederland. "Zo weinig balbezig kan niet onze bedoeling zijn. Dit was een zeer zwakke wedstrijd van ons", zegt Süle tegen RTL. Kimmich voegt daaran toe: "We speelden negentig minuten passief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen