Dest maakt goede indruk bij VS, Guti scoort voor Mexico

Dest maakt goede indruk bij VS, Guti scoort voor Mexico

7 september 2019 – Sergino Dest heeft zijn debuut voor de Verenigde Staten gemaakt. De Ajacied speelde als basisspeler 68 minuten mee in het verloren oefenduel met de Verenigde Staten (0-3). De rechtsback liet een goede indruk achter op bondscoach Gregg Berhalter.Dest fleurde zijn vuurdoop voor Team USA bijna op met een doelpunt. Na een kwartier testte hij de Mexicaanse doelman Jonathan Orzco. Anderzijds liet de verdediger zich bij de 0-1 verrassen door Jesus Corona. De voormalige speler van FC Twente speelde Dest door de benen waarna Javier Hernandez de score opende.

Desalniettemin was Berhalter te spreken over het optreden van Dest. "Ik ben zo trots op deze jongen", klonk het na afloop uit de mond van de Amerikaanse bondscoach. "Heeft hij fouten gemaakt? Natuurlijk, maar ik ben trotser op een speler die dingen probeert."

Berhalter hoopt dat Dest zich straks definitief aansluit bij de Verenigde Staten. Omdat het duel met Mexico een oefenwedstrijd was, kan Dest nog uitkomen voor het Nederlands elftal. De KNVB wil spoedig met het achttienjarige talent om tafel. Dat moet ook, want in oktober wachten een officiële interlands in de Nations League.

Guti scoort eerste goal voor Mexico
De oefenpot kreeg nog een extra Eredivisie-tintje. PSV'er Erick Gutierrez maakte zijn eerste interlanddoelpunt voor Mexico. De invaller strafte een fout in de opbouw van de Verenigde Staten af. Uriel Antuna, die een verleden heeft bij FC Groningen, verzorgde de 0-3. Hirving Lozano deed als invaller nog mee.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020