Gisteren gemist: Oranje verslaat Duitsland, geen transfer Neymar

7 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 6 september 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 6 september.

Oranje richt zich knap op in Duitsland en zet grote stap naar EK

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond in Hamburg een belangrijke stap richting het EK van 2020 gezet. Na een slappe eerste helft tegen Duitsland en een meeslepende tweede stond er een 2-4 stand op de scoreborden van het Volksparkstadion. Oranje maakte voor de derde interland op rij een achterstand goed tegen de Oosterburen en de debuterende Donyell Malen zorgde uiteindelijk voor de cruciale zege. "Volledig terecht", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355669/koeman-wij-verdienden-het-veel-meer-om-wedstrijd-te-winnen/,_blank,aldus] Ronald Koeman. 

Terugkeer Neymar naar Barça ook in de winter uitgesloten

Neymar gaat dit seizoen geen FC transfer naar Barcelona meer maken. Dat zegt Joseph Maria Bartomeu, de clubpresident van FC Barcelona. De naam van Neymar werd veelvuldig genoemd bij de Spaanse topclub, maar een transfer vond geen doorgang. Bartomeu bevestigt in gesprek met Barça TV dat zij in de winter geen nieuwe poging gaan wagen. 

Simpele zege België, Rusland degelijk langs Schotland, Polen onderuit, winst Kroatië

België is in de EK-kwalificatiereeks foutloos gebleven: door een 0-4 overwinning op het nietige San Marino houden de Belgen de volle score uit vijf duels. De ploeg van Roberto Martinez speelde alles behalve groots en had zelfs een penalty van Mitchy Batshuayi nodig om de ban te breken. Verder deed Rusland uitstekende zaken en won het in Glasgow met 1-2 van Schotland. In Groep E [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355660/groep-e-kroatie-slaat-slag-kolderieke-goal-helpt-wales/,_blank,won] Kroatië probleem en Polen ging in Groep G [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355663/groep-g-slovenie-verslaat-koploper-polen-oostenrijk-haalt-uit/,_blank,onderuit] op bezoek bij Slovenië. 

Overmars: "Nooit officieel gemeld bij PSV voor Bergwijn"

Ajax heeft zich deze zomer niet officieel gemeld bij PSV voor een transfer van Steven Bergwijn. Dat zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met Ajax TV. In de afgelopen transferperiode gonsde het van de geruchten over een eventuele overgang van Bergwijn naar Ajax, maar die is nooit concreet aan de orde geweest. Ook ging hij in op het mogelijke vertrek van diverse spelers.

Halilhodzic gelijk bij Marokko debuut, Ziyech mist penalty

Marokko heeft vrijdagavond bij het debuut van bondscoach Vahid Halilhodzic gelijkgespeeld tegen Burkina Faso. Met Hakim Ziyech – die wederom een penalty miste – en de broers Nourdin en Sofyan Amrabat in de basis was een laat doelpunt van Zouhair Feddal genoeg voor een remise: 1-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen