Koeman genoot van Oranje: "Meer dan terechte zege"

Koeman genoot van Oranje: "Meer dan terechte zege"

6 september 2019 – Ronald Koeman vindt de overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland volledig terecht en genoot in de tweede helft bij vlagen van het spel van zijn ploeg. Dat zei hij tijdens de eerste analyse na de 2-4 overwinning van Oranje op bezoek in Hamburg, waar in het laatste half uur vier treffers vielen van Nederland. "De wissels pakten goed uit", zei hij over het inbrengen van Davy Pröpper en Donyell Malen. "Ik vind het een meer dan terechte overwinning, wij hebben gewoon veel meer gedaan dan Duitsland om deze wedstrijd te winnen", zei Koeman in een interview met de NOS. "Ik vond Duitsland erg afwachtend, zij hadden één wapen en dat was snelheid. Daarbij verdedigden zij wel gewoon heel goed." Oranje had vooral in de eerste helft moeite met de diepgang van de Duitsers. "Diepte zonder bal is een grote kwaliteit van dit Duitsland, daar hadden wij een paar keer moeite mee."

Net als in de vorige wedstrijd in Amsterdam (2-3 verlies) tegen Duitsland speelde Oranje een veel betere tweede helft. Ondanks de achterstand bleef het geloof in het elftal om terug te komen in de wedstrijd. "Dat zit in dit elftal en is een kracht. We bouwen het op en weten dat we een goal gaan maken." Na een kwartier in de tweede helft bracht Koeman Donyell Malen en Davy Propper. "De wissels pakten goed uit. Ik genoot van de snelheid die wij hadden in sommige aanvallen. Achterin moesten we hiet niet teveel open zetten, want dan zijn ze gevaarlijk", analyseerde Koeman.

Nederland blijft door deze overwinning op de derde plek in de kwalificatiepoule, maar staat qua puntverlies gelijk met Duitsland. Ook de bondscoach realiseert dat dit een belangrijke overwinning is voor het vervolg van de kwalificatiereeks, waarin het Estland (2x), Noord-Ierland (2x) en Wit-Rusland nog treft. Koeman: "Dit verandert de kwalificatie, de druk is nu minder groot voor ons. We kunnen hier nog even van genieten, maar maandag moeten we ook zakelijk spelen en winnen Estland", besluit Koeman.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019