Blije gezichten bij Oranje: "Wereld van verschil dat we hier winnen"

Blije gezichten bij Oranje: "Wereld van verschil dat we hier winnen"

6 september 2019 – Frenkie de Jong is blij met zijn eerste goal in het shirt van het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona maakte in de tweede helft de belangrijke gelijkmaker. Na afloop is De Jong bij de NOS bescheiden: "Scoren is sowieso niet mijn ding.""Maar nu was ik er toevallig", klonk het lachend. "Het kan ook zijn dat 'ie de volgende keer tegen de keeper komt, maar nu zat 'ie." Het doelpunt kwam op een goed moment, maar De Jong zag de gelijkmaker aankomen. "Ik vond dat we de eerste helft niet minder waren. Duitsland heeft natuurlijk ook gewoon de kwaliteiten, dus het kan even duren tot je er doorheen komt. We kregen in de tweede helft meer ruimte en dan komen onze creatieve spelers aan de bal."

Onbegrip vanwege penalty
Kort na de tweede Nederlandse treffer kreeg Duitsland een penalty na hands van Matthijs de Ligt. Tot woede van voormalig ploegmaat De Jong. "Ik vind het ongelooflijk dat die bal geblokt wordt en dat er een penalty gegeven wordt als Matthijs de bal helemaal niet gezien heeft." Daar sluit de verdediger van Juventus zich bij aan. "Ik blok een bal, en die gaat volgens mij via hem de lucht in. Het lijkt me dat de scheids vandaag wat discutabele beslissing nam. Maar uiteindelijk win je, dat is het belangrijkst."

Lees ook: Van Dijk blij met spel Oranje, maar hekelt gegeven pingel

De Ligt, die soeverein oogde na zijn lastige debuut in Italië, weet dat er een reuzestap richting het EK is gezet. "Vandaag was een mooie avond. Het maakt een wereld van verschil dat we hier winnen, maar ik ben pas blij als we het EK gehaald hebben."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 november 2019

  2. maandag 11 november 2019

  3. zondag 10 november 2019