Malen in rijtje met Wijnaldum en Babel bij droomdebuut

6 september 2019, 23:11

Donyell Malen beleefde vrijdagavond een droomdebuut namens Nederland in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Duitsland. De spits van PSV zette tien minuten voor tijd de belangrijke 2-3 voorsprong op het scorebord en was hiermee mede verantwoordelijk voor de knappe overwinning in Hamburg. Met zijn treffer komt de aanvaller in een bijzonder rijtje. 

Door te scoren bij zijn debuut treedt hij namelijk in de voetsporen van onder andere Georginio Wijnaldum en Ryan Babel, die ook het net wisten te vinden bij hun debuut. Wijnaldum deed dit in 2011 tegen San Marino, terwijl Babel in 2005 doel trof bij zijn debuut tegen Roemenie. De laatste speler die wist te scoren bij zijn debuut was Ruben Schaken op 12 oktober 2012. Malen voegt zich na zijn goal bij dit rijtje en kan terugkijken op een uitstekend debuut. 

Ook andere Nederlandse legendes uit het verleden, onder wie Piet Keizer (1962), Johan Cruijff (1966), Marc Overmars (1993) en Clarence Seedorf (1994) gingen hem daarin voor. Wijnaldum en Babel zijn van de Nederlandse selectie voorlopig de enige. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen