Ajax
1 – 1
Vitesse

Groep G: Slovenië verslaat koploper Polen, Oostenrijk haalt uit

Groep G: Slovenië verslaat koploper Polen, Oostenrijk haalt uit

6 september 2019 – Slovenië heeft de spanning in Groep G vrijdagavond weer volledig teruggebracht. De ploeg won in eigen huis van het nog foutloze Polen (2-0), waardoor het weer uitzicht heeft op kwalificatie voor het EK. Oostenrijk had weinig moeite met Letland en stijgt door de ruime zege voorlopig naar de tweede plaats.

Tot dusver had Polen probleemloos de kwalicatie doorlopen: het won van Israël, Macedonië, Letland en Oostenrijk. Sterker nog: de goal die Aljaž Struna na ruim een half uur uit een corner van dichtbij binnenwerkte was de eerste tegentreffer die Polen moest incasseren tijdens deze reeks.

Met het superduo Robert Lewandowski en Krzysztof Piatek ging Polen vol op jacht naar de gelijkmaker, maar Slovenië bleef de sterkste en vooral gevaarlijkste ploeg. Dat Andraz Sporar na ruim een uur de score verdubbelde met een knappe bal in de verre hoek, was dan ook niet onterecht. Polen, bij wie Mateusz Klich zeventig minuten meedeed, kwam nog wel terug in het duel, maar de aansluitingstreffer werd afgekeurd na een overtreding van Lewandowski.

Door het verlies van Polen ligt de strijd achter hen helemaal open: Israël, Oostenrijk en Slovenië zetten de aanval in op Polen, dat door deze remise ook nog niet save zal zijn voor het EK.

Oostenrijk – Letland 6-0
Nummer drie Oostenrijk had een simpele avond tegen de nummer laatst Letland. Marko Arnautovic opende simpel de score na zeven minuten na knullig uitverdedigen en maakte na vijfitig minuten vanaf de strafschopstip ook zijn tweede. Tussendoor had Marcel Sabitzer met een geweldige poging van afstand het duel al beslist. Via een eigen goal van Pavels Steinbors, Konrad Laimer en Michael Gregoritsch liep de score in het laatste kwartier nog flink uit: 6-0. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021