Terugkeer Neymar naar Barça ook in de winter uitgesloten

Terugkeer Neymar naar Barça ook in de winter uitgesloten

6 september 2019 – Neymar gaat dit seizoen geen FC transfer naar Barcelona meer maken. Dat zegt Joseph Maria Bartomeu, de clubpresident van FC Barcelona. De naam van Neymar werd veelvuldig genoemd bij de Spaanse topclub, maar een transfer vond geen doorgang. Bartomeu bevestigt in gesprek met Barça TV dat zij in de winter geen nieuwe poging gaan wagen.De Braziliaanse sterspeler had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Barcelona. PSG gaf toestemming om te onderhandelen met de Spaanse grootmacht, maar stelde te hoge eisen voor het vetrek van Neymar. "We hadden de komst van Neymar niet gepland, hij was meer een buitenkansje. Neymar wilde vertrekken en van PSG mochten we onderhandelen. Andere clubs mochten dat ook. Op een bepaald moment vroeg Neymar PSG om alleen met Barça te onderhandelen, maar we zijn er niet uitgekomen vanwege de hoge eisen van PSG", zei Bartomeu in een interview met Barça TV.

De geruchten gingen dat Barcelona onder andere Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé wilde gebruiken in een deal met PSG om Neymar terug naar Spanje te halen. Bartomeu ontkende echter stellig dat Barcelona spelers zou hebben aangeboden in ruil voor Neymar. "PSG legde die namen op tafel, maar dat konden wij niet accepteren."

Op de vraag of Barcelona in de winter een nieuwe poging zal gaan wagen om Neymar los te weken, was de president duidelijk. "Nee, dat is nu voorlopig uitgesloten. Het is sowieso niet de bedoeling dat we in januari spelers gaan aantrekken, tenzij de situatie ineens verandert."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020

  3. dinsdag 4 augustus 2020