'Fortuna Sittard dicht bij aantrekken transfervrije Tekie'

'Fortuna Sittard dicht bij aantrekken transfervrije Tekie'

6 september 2019 – Fortuna Sittard wil zich op korte termijn versterken met Tesfaldet Tekie. De 22-jarige middenvelder liet deze week zijn contract bij AA Gent ontbinden en kan per direct aan de slag in Limburg. "We hopen hem op korte termijn te presenteren", aldus technisch directeur Sjoerd Ars.



Dat vertelt hij tegenover het Zweedse medium Fotbollskanalen. Tekie is een eenvoudig international van Zweden, die in 2017 van IFK Norrköping overstapte naar AA Gent. Die ploeg verhuurde hem aan Östersund. In de hoofdmacht van de Belgische club speelde hij uiteindelijk nooit. Wel stond hij namens Zweden begin 2019 in een oefeninterland tegen IJsland aan de aftrap.

"Wanneer hij in vorm is, behoort hij tot een van de beste spelers van Zweden", zei Ars. "Hij is klaar om te spelen en ik verwacht dat hij op korte termijn zijn handtekening kan zetten." Eerder liet de technisch directeur nog weten in elk geval een middenvelder en aanvaller te willen presenteren, waar Tekie dus de eerste van zal worden.

Lees ook: Fortuna Sittard speurt naar clubloze middenvelder én aanvaller

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020