Löw wijzigt basiself op vier plekken ten opzichte van vorige duel

Löw wijzigt basiself op vier plekken ten opzichte van vorige duel

6 september 2019 – Joachim Löw heeft zijn opstelling op een aantal plekken gewijzigd voor de EK-kwalificatiekraker tegen Nederland ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Estland. De bondscoach kiest, al dan niet noodgedwongen, voor vier andere namen in zijn basiself. De belangrijkste afwezige is Manchester City-ster Leroy Sané, hij is net als Leon Goretzka geblesseerd en komt daarom niet in actie.In de met 8-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Estland begon Löw nog met vier verdedigers, waar hij vandaag (vrijdag) lijkt te kiezen voor een vijfmans-defensie. In de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd in maart koos de Duitse bondscoach ook al voor een vijfmans-verdediging tegen Oranje, iets dat destijds in de eerste helft heel goed uitpakte vanwege de snelle aanvallers voorin bij de Duitsers.

Door de blessure van Sané vormt Timo Werner samen met Serge Gnabry en Marco Reus de aanval. Op het middenveld is Leon Goretzka dus geblesseerd en speelt Toni Kroos in zijn plaats: hij vormt samen met Bayern München-middenvelder Joshua Kimmich het centrale middenveld. Verder kiest Low vandaag voor Jonathan Tah en Lukas Klostermann in de defensie, waardoor Thilo Kehrer genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. Ten opzichte van het vorige duel met Nederland zijn Antonio Rüdiger, Kehrer, Sané en Goretzka afwezig. 

Opstelling Duitsland: Manuel Neuer; Matthias Ginter, Niklas Süle, Jonathan Tah; Lukas Klostermann, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Nico Schulz; Serge Gnabry, Marco Reus, Timo Werner 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020