Wit-Rusland laat Estland alleen onderaan in poule Oranje

Wit-Rusland laat Estland alleen onderaan in poule Oranje

6 september 2019 – Wit-Rusland is van de hatelijke nul af in Groep C van de EK-kwalificatie. Op bezoek bij Estland – dat eveneens nog geen punt had gepakt tot dusver – leek het lang af te stevenen op een gelijkspel, maar diep in blessuretijd maakte Maksim Skavysh de winnende: 1-2. Voor het Nederlands elftal was er voor de komende opponenten weinig om zich zorgen over te maken wat spelniveau betreft.Met Karol Mets (oud-NAC Breda), Ragnar Klavan (oud-AZ) en Henrik Ojamaa (oud-Go Ahead Eagles) was het Eredivisie-gehalte best hoog in de strijd om van de laatste plaats af te komen in Groep C. Beide teams hadden nog geen enkel punt verzameld uit respectievelijk drie en vier duels, waarbij de Wit-Russen het ondanks een meer gespeelde wedstrijd het doelsaldo-technisch beter deed.

Aan het begin van de tweede helft openden de bezoekers in Talinn de score door een rake kopbal van Nikita Naumov uit een van de uiteindelijke vijf corners. Niet veel later tikte Erik Sorga echter al de gelijkmaker binnen, waardoor Wit-Rusland opnieuw op jacht moest naar de winnende goal. Tot vier keer (!) toe raakten de bezoekers het aluminium en het leek niet meer goed te komen, maar diep in blessuretijd werd een hoge voorzet teruggekopt en van dichtbij binnengetikt door Maksim Skavysh.

Zodoende verlaat Wit-Rusland de gedeelde laatste plaats en blijft de voormalig Eredivisie-enclave van Estland puntloos en nu helemaal alleen onderaan de poule van Oranje, de eerstvolgende opponent bovendien. Voor beide wacht nog een zwaar programma: behalve de onderlinge return treffen ze beide Nederland en Duitsland nog, waarbij Estland zelfs nog twee keer tegen Oranje aan de bak moet.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020