Groenendijk kritisch op de Chinese leiding van ADO

Groenendijk kritisch op de Chinese leiding van ADO

6 september 2019 – Alfons Groenendijk is verre van tevreden over de huidige situatie bij ADO Den Haag. De oefenmeester maakt zich zorgen over de club, waar de Chinese investeerders volgens hem niet brengen wat ze beloofden. Volgens de coach zijn er beloftes gedaan, die niet nagekomen kunnen worden. "Daar schep je verwachtingen mee naar de achterban en naar ons. Die beloftes zijn niet nagekomen."Dat zei hij tegenover Omroep West over bijvoorbeeld de doelstelling van het behalen van Europees voetbal en het beloven om te investeren in nieuwe spelers. "Ik weet dat er toezeggingen zijn gedaan vanuit China dat de opbrengsten uit transfers deels weer geïnvesteerd kunnen worden in nieuwe spelers, maar dat is niet gebeurd", aldus Groenendijk, die te horen kreeg dat er geen transfersommen betaald konden worden door de club. De opbrengsten van de spelers die werden verkocht, moesten gestoken worden in de tekorten.

"Het ziet er niet naar uit dat er bij ADO de komende jaren wél geld is om te investeren. Het is voor mij als trainer heel lastig om in te schatten wat de clubeigenaar nu eigenlijk wil", baalt Groenendijk, die naar eigen zeggen nauwelijks contact heeft met de eigenaar. Ook niet over de aanstelling van algemeen directeur Mohammed Hamdi. "Ik heb in de top gespeeld en getraind en weet over welke competenties de mensen moeten beschikken die dergelijke functies gaan vervullen, ik vind dat ze ons hadden moeten raadplegen. Maar dit geeft wel aan waar je staat als trainer bij deze club."

Lees ook: Irritaties bij Groenendijk en Van As over aanstellen directeur

Daar baalt Groenendijk enorm van. "Ik denk niet dat zoiets gebeurt als de club in Nederlandse handen zou zijn", zei de coach, die mede vanwege het uitblijven van investeringen een zwakke seizoensstart had met zijn elftal. "We waren weer niet klaar toen de competitie begon." De twee seizoenen hiervoor was de club ook al niet op oorlogssterkte bij de start van de selectie. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019