Kobayashi strijkt neer in België bij Waasland-Beveren

6 september 2019, 15:48

Yuki Kobayashi heeft eindelijk een nieuwe club. De 27-jarige Japanner gaat spelen voor het Belgische Waasland-Beveren. Hij tekende vrijdag voor twee seizoenen. Kobayashi was transfervrij nadat zijn contract bij sc Heerenveen niet werd verlengd.

Heerenveen haalde Kobayashi drie jaar geleden naar Nederland. De Friezen namen hem destijds over van Jubilo Iwata, een club uit zijn vaderland. Afgelopen seizoen liep zijn contract in het Abe Lenstra Stadion af. Vanwege het hoge niet-EU salaris van de achtvoudig Japans international besloot Heerenveen de optie Kobayashi's verbintenis niet te lichten.

Daarna toonde een Nederlandse club - vermoedelijk Vitesse - onder andere interesse. Ook was er belangstelling buiten Nederland, maar niet uit landen waar de Aziaat naartoe wilde. Kobayashi sprak zelf een voorkeur uit voor Spanje of Italië, maar is het uiteindelijk België geworden. Waasland-Beveren is momenteel de hekkensluiter van de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van België. Na het weekend sluit Kobayashi aan bij zijn nieuwe club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen