KNVB en Duitse bond slaan handen ineen voor partnership

6 september 2019, 13:37   Bijgewerkt: 6 september 2019, 16:00

Enkele uren voor de aftrap van Duitsland - Nederland hebben beide bonden een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De KNVB en DFB tekenden het zogenaamde Memorandum of Understading. Het partnership staat met name in het teken van kennisoverdracht op verschillende vlakken

In de praktijk ontmoeten vertegenwoordigers elkaar twee keer per jaar om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en te leren van elkaars aanpak op gebied van management, technische zaken en ontwikkeling en innovatie. "Op het veld zijn de DFB en de KNVB elkaars concurrenten, zoals vandaag in Hamburg", zegt bondsvoorzitter Michael van Praag op het officiële kanaal van de KNVB. "Daarbuiten werken we zeer nauw en constructief samen en onderhouden we vriendschappelijke banden. Die banden hebben we nu verstevigd in een Memorandum of Understanding."

Pröpper schikt zich in reserverol: "Laatste wedstrijden duidelijk"

De KNVB sloot eerder overeenkomsten met onder andere de bonden van China, Iran, Kaapverdië en Qatar. "In dit geval betreft het twee sterke bonden die samenwerken om ons voetbal verder te brengen, om van elkaar te leren, als signaal aan de rest van de voetbalwereld dat onderling verantwoordelijkheid nemen essentieel is. Wij zijn zeer blij met deze overeenkomst met ons buurland", aldus Van Praag.

Lees ook: 'Oranje met Promes voor Bergwijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen