Transferweekje: Lens naar zandbak, zorgen in Arnhem, Juventus

7 september 2019, 12:00

De zomerse transferwindow is in de belangrijkste landen gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. In een aantal landen is de markt nog open en zit er nog een aantal transfers in vat. Ook gaat het al over de winterse transferperiode. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Lens naar de zandbak?

Ondanks een basisplaats bij Besiktas, staat Jeremain Lens volgens Turkse media nog op de nominatie voor een vertrek. Diens jaarsalaris (naar verluidt 2,3 miljoen euro) drukt te zwaar op de begroting, zo luiden de berichten vanuit Turkije. Besiktas hoopt de 31-jarige aanvaller nog te kunnen slijten aan een club uit Qatar of de Verenigde Arabische Emiraten, waar de transferwindow nog ongeveer een maand geopend is. Een verhuur behoort ook tot de mogelijkheden voor Besiktas. Met Abdoulay Diaby (Sporting Portugal) en Georges-Kevin N'Koudou (Tottenham Hotspur) haalden de Zwarte Adelaars al alternatieven in huis.

{image[333108][right-half][]}Lachman kan nog vertrekken bij PEC

De overbodige Darryl Lachman kan nog altijd vertrekken bij PEC Zwolle. Hapoel Tel Aviv heeft concrete belangstelling voor de verdediger, weet De Stentor. Omdat de transferwindow in Israël over tien dagen sluit, kan Lachman alsnog zijn transfer maken. Momenteel bereidt hij zich met Curaçao voor op het Nations League-duel van zondag met Haïti. Pas daarna wordt er duidelijkheid verwacht over de toekomst van Lachman. Aan PEC Zwolle zal het niet liggen, want van de Blauwvingers mag de 29-jarige mandekker vertrekken uit de Hanzestad.

Can en Mandzukic

De transferwindow is amper vijf dagen gesloten of de eerste winterse transfers dienen zich al aan. Emre Can en Mario Mandzukic behoren niet tot de Champions League-selectie van Juventus en worden nu in verband gebracht met een vertrek uit Turijn. Naar verluidt probeert de Oude Dame het duo over vier maanden te verkopen. Can claimde dat onder andere Paris Saint-Germain hem afgelopen zomer een aanbieding had gedaan, maar dat hij Juventus trouw bleef onder de voorwaarde dat hij in de Champions League mocht spelen. PSG zou ook Mandzukic in het vizier hebben gehad. Zijn naam viel vorig week voorzichtig bij de Parijzenaars, die uiteindelijk Mauro Icardi van Internazionale strikten. De nieuwe geruchten over Can en Mandzukic komen al op gang. Volgens The Mirror heeft Bayern München belangstelling voor het tweetal, maar nemen we dat voorlopig met een flinke korrel zout.

{image[328945][right-half][]}Transfervrije spelers

Niet alleen werd de transferdeadline deze week gepasseerd, ook kreeg de groep van transfervrije spelers een flinke impuls. Om ruimte te maken in het salarishuis werd van diverse spelers het contract ontbonden. Vurnon Anita mocht vertrekken bij Leeds United, FC Nantes liet Queensy Menig gaan en Thom Haye mocht opeens weg bij Lecce. Verder gingen ook VVV-Venlo en Tino-Sven Susic uit elkaar, terwijl Adnane Tighadouini per direct vertrok bij Málaga. Tel daarbij op dat Alexander Büttner, Melvyn Lorenzen, Piet Velthuizen en Mounir El Hamdaoui nog geen club hebben uit het vorige Eredivisie-seizoen en de groep transfervrije spelers – ondanks dat er ook een flink aantal onderdak vond afgelopen week – is best groot.

Defensieve zorgen bij Vitesse

Vitesse zit na het vertrek van Vyacheslav Karavaev naar Zenit St. Petersburg wel heel dun in de verdedigers en hoopt hier snel verandering in te kunnen brengen. Trainer Leonid Slutsky heeft nog maar vijf verdedigers voor vier posities en wordt hierdoor gedwongen om te improviseren in de achterste linie. Afgelopen woensdag speelde de negentienjarige Patrick Vroegh, van origine een middenvelder, als linksback in het oefenduel met sc Heerenveen. Slutsky baalt flink dat er geen vervanger is gevonden voor Karavaev en realiseert zich dat de spoeling achterin nu wel heel dun is. "Zenit kwam met een fantastisch aanbod. Ongelooflijk veel geld voor een club als Vitesse. We hadden geen kans om nee te zeggen." De zoektocht naar een vervanger heeft tot dusver niks opgeleverd, terwijl er over een week alweer de competitiewedstrijd tegen PSV op het programma staat. Volgens De Gelderlander is er wel concrete interesse voor Eli Dasa, hij is transfervrij na zijn vertrek bij Maccabi Tel Aviv.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen