Spoorboekje: Transferweekje, KKD-duels, United-debuut Groenen

Spoorboekje: Transferweekje, KKD-duels, United-debuut Groenen

7 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 7 september.
Specials

Oranje op rapport
Ook 31 jaar na dato kleurde het Volksparkstadion Oranje. Niet voor het eerst onder Ronald Koeman zorgde het Nederlands elftal voor een indrukwekkende wederopstanding: ditmaal vielen er vier treffers in het laatste half uur, al gaf de eerste helft ook reden tot zorgen voor de bondscoach. Na de 2-4 tegen Duitsland maakt FCUpdate.nl het spelersrapport op.

Transferweekje
De zomerse transferwindow is in de belangrijkste landen gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. In een aantal landen is de markt nog open en zit er nog een aantal transfers in vat. Ook gaat het al over de winterse transferperiode. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Manchester City (v) - Manchester United (v) (16.00 uur)
Jackie Groenen begint vanmiddag aan haar avontuur bij Manchester United, als in Engeland de FA Women's Super League van start gaat. Groenen wacht meteen een mooie start met een uitwedstrijd tegen Uniteds stadsgenoot Manchester City. Voor United is dit het debuut in de Super League. Na de oprichting in 2018 promoveerde de club meteen naar het hoogste niveau en wil United nu ook daar hoge ogen gooien.

Go Ahead Eagles - Excelsior (20.45 uur)
Ondanks de interlandperiode wordt er in de Eerste Divisie gewoon gevoetbald. De KNVB knutselde een beperkt programma in elkaar met onder andere Go Ahead Eagles tegen Excelsior. Go Ahead behoort tot de outsiders voor de titel dan wel directe promotie, maar de club uit Deventer verloor al wel twee keer. Excelsior won, op de pijnlijke uitglijder tegen Telstar (3-0) na, de overige drie wedstrijden. Voor beide ploegen geldt dus vanavond eigenlijk hetzelfde: winnen om aansluiting te houden met de top-drie.

Servië - Portugal (20.45 uur)
De situatie van Portugal in de kwalificatie is vergelijkbaar met die van Nederland. Door de verplichtingen in de finaleronde van de Nations League speelde de eindwinnaar nog maar twee kwalificatiewedstrijden. Dat geeft een vertekend beeld in de kwalificatiepoule. Enig verschil met Oranje is dat Portugal zijn beide kwalificatieduels gelijkspeelde tegen Oekraïne (0-0) en Servië (1-1). De regerend Europees kampioen mag daarom vanavond in Belgrado niet verliezen, wil het rechtstreekse plaatsing in eigen hand houden.

Voetbal op tv

15.00 uur: Kosovo - Tsjechië, Ziggo Sport - live verslag EK-kwalificatieduel
18.00 uur: Engeland - Bulgarije, Ziggo Sport - live verslag EK-kwalificatieduel
18.00 uur: IJsland - Moldavië, Ziggo Sport - live verslag EK-kwalificatieduel
18.30 uur: Telstar - SC Cambuur, FOX/FOX Sports 1 - live verslag uit Eerste Divisie
20.15 uur: EK Switch, Ziggo Sport - live update uit EK-kwalificatieduels
20.35 uur: Servië - Portugal, Ziggo Sport - live verslag EK-kwalificatieduel
20.35 uur: Frankrijk - Albanië, Ziggo Sport - live verslag EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Go Ahead Eagles - Excelsior, FOX/FOX Sports 1 - live verslag uit Eerste Divisie

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019