Groep J: Van 't Schip kan EK bijna vergeten na verlies bij debuut

5 september 2019, 22:42   Bijgewerkt: 5 september 2019, 22:54

Het debuut van John van 't Schip als bondscoach van Griekenland is in het water gevallen. De nieuwbakken bondscoach wist dat hij drie punten moest pakken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland, maar slaagde daar niet in. Het Noord-Europese land was met 1-0 te sterk, waardoor EK-kwalificatie een nagenoeg onhaalbare kaart is geworden voor Van 't Schip.

Finland - Griekenland 1-0

Ook de invalbeurt van Willem II-goudhaantje Evangelos Pavlidis bood geen soelaas. Pavlidis maakte zijn debuut, net als ploeggenoot Marios Vrousai die in de basis mocht starten. PSV-aanvaller Kostas Mitroglou was door de Nederlandse trainer helemaal niet geselecteerd, al had hij mogelijk wel van dienst kunnen zijn. Door de 1-0 nederlaag staat Griekenland voorlaatste in de groep, met vier punten uit vijf duels. Het bereiken van het EK lijkt zodoende een utopie geworden.

Bosnië-Herzegovina - Liechtenstein 5-0

Alleen Liechtenstein heeft minder punten dan Griekenland in Groep J, namelijk nul. De voetbaldwerg had donderdag niets te melden tegen Bosnië-Herzegovina: 5-0. Gezegd moet wel worden dat Liechtenstein lang aardig stand hield. Na tachtig minuten stond het door goals Amer Gojak en Haris Duljevic pas 2-0, maar in de laatste tien minuten gingen de sluizen open. Door doelpunten van Andreas Malin (eigen goal), Dzeko, Edin Visca en wederom Gojak werd er afgefloten bij een 5-0 stand. Bij Bosnië stond ook Miralem Pjanic in de basis. Het land mag nog hopen op EK-kwalificatie, al is de achterstand op nummer twee Finland met vijf punten fors te noemen.

Groep G

Israël - Noord-Macedonië 1-1

Het belangrijkste wapenfeit van de wedstrijd tussen Israël en Noord-Macedonië was dat Eran Zahavi na 55 minuten de 1-0 maakte. De aanvaller van Guangzhou R&F staat na vijf kwalificatieduels op negen goals en is daarmee topscorer van de gehele EK-kwalificatie. Overigens was die goal niet voldoende voor de winst: de bezoekers kwamen via Arijan Ademi nog langszij.