Amerikaanse bondscoach Berhalter belooft Dest direct basisplek

Amerikaanse bondscoach Berhalter belooft Dest direct basisplek

5 september 2019 – Sergino Dest krijgt in de oefenwedstrijd van de Verenigde Staten tegen Mexico direct een basisplaats van Gregg Berhalter. De bondscoach van de VS is onder de indruk van de verdediger van Ajax en wil diens ontwikkeling graag belonen. Daarbij gaat het volgens hem niet om zijn keuze voor Amerika te beïnvloeden.Dat zei de coach tijdens de persconferentie. "Alles draait om communicatie", sprak de coach. "We moeten een omgeving creëren waarin hij graag wil zijn. Nu is hij bij ons, hij begint morgen (vrijdagnacht, red.) in de basis en hij krijgt een kans." Dat heeft niet direct te maken met het feit dat hij zijn keuze tussen Nederland en Amerika nog moet maken.

"Hij heeft een goed WK Onder 20 jaar achter de rug, heeft in korte tijd veel laten zien bij Ajax en verdient daarom een kans bij Amerika. Dat is het mooie aan dit verhaal, dat hij ons programma heeft doorlopen. Hij speelt goed", aldus Berhalter, die in het duel met 'rivaal' Mexico een goede indruk wil maken.

Keuze tussen Nederland en Amerika
Dest, wiens vader Amerikaans is, moet een keuze maken tussen Amerika en Nederland en vermoedelijk op korte termijn. Omdat hij in de jeugdselecties voor Amerika speelde, wordt hij door de FIFA gezien als 'voetbal-Amerikaan'. Om die keuze te veranderen – wat maar eens in je loopbaan mag – kost zo'n drie tot vijf weken, waardoor er gezien de  naderende Nations League-interlands (tijdens de volgend interlandperiode) van de VS niet te lang gewacht mee moet worden.

Lees ook: KNVB wil in gesprek met Dest: "Bepaalde haast geboden"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020