Bale in lastige situatie: "Ik merkte dat ik de zondebok was"

5 september 2019, 21:28

De situatie van Gareth Bale bij Real Madrid was in de zomer absoluut uitzichtloos te noemen. Trainer Zinedine Zidane werkte de aanvaller naar de uitgang, maar de buitenspeler bleef ondanks een flirt met China actief in de Spaanse hoofdstad. Alle onrust is hem niet in de koude kleren gaan zitten.

?Toen Zidane vorig seizoen terugkeerde in Madrid, was de rol van Bale direct uitgespeeld. "Ik merkte dat ik de zondebok was", blikt hij terug tegenover Sky Sports. "Ik probeer het met een korreltje zout te nemen, ook al is het misschien niet fair. Ik zat toen in een lastige situatie, dat kan ik niet ontkennen. Ik kan niet zeggen dat ik nu gelukkig en vrijuit voetbal, maar ik speel. Als ik voetbal gedraag ik me als een professional en geef ik alles wat ik kan", aldus Bale. De Welshmen was dit seizoen met twee goals belangrijk tegen Villarreal (2-2) en laat ondanks alles dus wel zien dat hij van waarde kan zijn.

De dertigjarige aanvaller probeert er het beste van te maken, ook al merkt hij dat het vertrouwen vanuit de club ontbreekt. "Ik ben er zeker van dat er nog meer turbulentie zal komen", zegt Bale. "Het is een zaak tussen mij en de club. De waarheid zal ergens in het midden tussen de partijen liggen." Real en Bale moeten voorlopig nog wel met elkaar door, aangezien zijn verbintenis pas in 2022 afloopt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen