Italië na moeizame zege op Armenië nog altijd foutloos

Italië na moeizame zege op Armenië nog altijd foutloos

5 september 2019 – Italië heeft ook de vijfde wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule winnend afgesloten. De ploeg van Roberto Mancini had het op bezoek bij Armenië heel lang erg moeilijk met de thuisploeg, maar dankzij twee snelle doelpunten achter elkaar van Lorenzo Pellegrini en Andrea Belotti werd het tiental van Armenië uiteindelijk met pijn en moeite wel verslagen: 1-3.Op het moment dat Pellegrini een klein kwartier voor tijd de 1-2 binnenkopte, was Armenië namelijk de betere ploeg. Hoewel het een stuk minder de bal had, kwam het er keer op keer gevaarlijk uit met tien man. Aanvoerder Henrikh Mkhitaryan had een knap schot afgevuurd en even daarvoor schoot Varazdat Haroyan een vrije trap in de muur. Nicolò Barella had een gevaarlijke tegenaanval van de thuisploeg met een gele kaart moeten afstoppen en gaf een vrije trap weg.

Armenië deed dat allemaal met een man minder op het veld: aanvaller Aleksandre Karapetian kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart voor het gebruiken van zijn elleboog in het duel met Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. De heel makkelijk gegeven kaart was voor de aanvaller die na elf minuten de thuisploeg nog op voorsprong had gezet. Na een half uur maakte Belotti met een knappe kopbal al wel gelijk.

Ondanks een man meer had Italië heel lang moeite met de nummer Armenië, dat de afgelopen twee duels had gewonnen van Griekenland (2-3) en Liechtenstein (3-0). Lang zat er opnieuw een goed resultaat in, maar na wederom een kopbal van Pellegrini ging goalie Aram Hayrapetyan in de fout en was het duel beslist. Italië - dat nog wel twee goals afgekeurd zag worden gedurende het duel - blijft daardoor met de volle vijftien punten uit vijf duel koploper van Groep J.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019