KNVB wil in gesprek met Dest: "Bepaalde haast geboden"

KNVB wil in gesprek met Dest: "Bepaalde haast geboden"

5 september 2019 – De KNVB wil zo snel mogelijk in gesprek met Ajax-verdediger Sergino Dest. De rechts- en linksback werkt nu zijn interlands af namens de Verenigde Staten, maar de Nederlandse voetbalbond hoopt hem te overtuigen voor Oranje te kiezen. Hij zit deze periode voor het eerst bij de nationale ploeg van de VS, dat over enkele weken wederom samenkomt. Dan gaat het echter niet om oefenduels, maar om officiële wedstrijden. En dus is er haast geboden vanuit Zeist voor Dest - die een dubbel paspoort heeft - en die haast wordt gemaakt."We hadden onlangs al de afspraak staan met Sergiño om met hem om de tafel te gaan en het over zijn mogelijke perspectief bij ons te hebben. Maar door zijn drukke programma met Ajax moest hij die afspraak afzeggen", zei Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi tegenover het Algemeen Dagblad. "We hopen op korte termijn alsnog met Sergiño in gesprek te gaan. We weten dat die wedstrijd op 12 oktober (tegen Cuba) bindend kan zijn, dus ja, er is wel bepaalde haast geboden. We willen na deze interlandperiode met hem om de tafel."

Van de Looi geeft aan dat de KNVB in de toekomst eerder en actiever achter spelers met een dubbel paspoort aan wil en moet gaan. Veel meer dan vroeger het geval was. Van de Looi: "Het komt nu ook veel vaker voor, door de samenleving waarin we leven. Dat kunnen ook spelers zijn die in het buitenland doorbreken en een Nederlands paspoort hebben. Dat hebben we nu veel beter in kaart. En daar kunnen we dan ook actiever op inspelen."

Lees ook: KNVB moet haast maken met Dest, die zelf nog niets hoorde

Dat Dest, wiens vader Amerikaans is, niet is opgeroepen voor Jong Oranje in deze periode, is niet gek: omdat hij in de jeugdselecties voor Amerika speelde, wordt hij door de FIFA gezien als 'voetbal-Amerikaan'. Om die keuze te veranderen – wat maar eens in je loopbaan mag – kost zo'n drie tot vijf weken, waardoor er gezien de interlands van de VS niet te lang gewacht mee moet worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019