Koeman ziet geen favoriet en rekent op meer stabiliteit achterin

Koeman ziet geen favoriet en rekent op meer stabiliteit achterin

5 september 2019 – Bondscoach Ronald Koeman rekent erop dat het Nederlands elftal vrijdagavond tegen Duitsland achterin stabieler zal zijn dan in het heenduel in de Johan Cruijff ArenA. In Amsterdam eindigde het 2-3 en had Oranje vooral voor de pauze veel moeite met de lopende mensen van de Duitsers. "Wij hebben gesproken over de eerste helft wat daarin gebeurde. Maar zij zullen hebben gesproken over de tweede helft", doelde Koeman op de knappe comeback.Op de persconferentie ging de coach in de vorige nederlaag in de EK-kwalificatiereeks. "Waarom zij in fases beter zijn en wij in fases beter zijn? Dat is omdat het heel dicht bij elkaar ligt", weet Koeman, die minder ruimtes wil weggeven achterin dan in de vorige wedstrijd. "We moeten er geen hardloopwedstrijd van maken, dat gaan we niet winnen. We moeten in ons voetbal de vrije mensen zoeken. Je kunt zelf ook weleens inzakken en wachten op een fout van hen… Dat kunnen we ook. We kunnen verschillende kanten op. Maar zij hebben voorin heel veel snelheid: ze komen in de bal, zoeken diepte. Daar moeten we beter mee omgaan dan de vorige keer."

Toch zal Koeman in zijn eigen formatie weinig veranderingen aanbrengen. "Ik denk niet dat we hen gaan verrassen", zei de bondscoach. "Ik heb niet getwijfeld over posities. We hebben sinds juni de tijd gehad, als je dan in de laatste week nog gaat twijfelen, gaat er wat mis." Bij Duitsland zal er bij de afwezigheid van Leroy Sané en ook van Leon Goretzka wel iets veranderen. "Maar ze hebben nog meer goede spelers", relativeerde Koeman.

Omzettingen
Tijdens de vorige wedstrijden moest de bondscoach nog flink wat aanpassen tijdens de wedstrijden met de Duitsers. In de afgelopen tijd heeft de coach erover gesproken dat spelers dergelijke dingen zelf ook eerder oppakken. "En dan kunnen ze nu ook", verzekerde hij. "Dit is geen club waarin je in zes weken alles kunt trainen of gedurende het seizoen dingen kan doen. Dat maakt het lastiger, maar na Portugal (in de Nations League-finale, red.) hebben we het daar wel over gehad."

Op voorhand belooft het een zware wedstrijd, al is er volgens Koeman geen absolute favoriet aan te wijzen. "Nee, beide teams maken een goede ontwikkeling door. Met goede jonge spelers. De afgelopen wedstrijden hebben bewezen dat het heel dicht bij elkaar ligt. Als we winnen, maakt dat het doel om de EK te winnen iets makkelijker. Maar zo niet, dan moeten we nog steeds in staat zijn om het te halen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020