Van Dijk: "Nog geen sleutelwedstrijd, we willen gewoon winnen"

Van Dijk: "Nog geen sleutelwedstrijd, we willen gewoon winnen"

5 september 2019 – Virgil van Dijk heeft alle vertrouwen in een goed resultaat tegen Duitsland vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd. De aanvoerder sprak over een belangrijke wedstrijd, maar ziet het duel nog niet als een 'sleutelwedstrijd'. De aanvoerder van Oranje sprak verder lovende woorden over de Duitse ploeg, maar ziet genoeg kans om te winnen in Hamburg.Tijdens de confrontatie in maart kende Oranje vooral in de eerste veel problemen met de snelheid van de Duitsers in de voorste linie, daarin werd met 2-3 verloren. Het hart van de Nederlandse defensie, bestaande uit Matthijs de Ligt en Van Dijk, werd veelvuldig uit elkaar getrokken door de handige aanvallers van Duitsland. Ook vrijdagavond zullen Van Dijk en De Ligt starten. Laatstgenoemde kende een ongelukkig debuut bij Juventus en was verantwoordelijk voor een aantal tegengoals in de wedstrijd tegen Napoli.

Van Dijk sprak met zijn verdedigingspartner, maar gaf aan dat er 'niks aan de hand' is met De Ligt, ondanks zijn ongelukkige debuut. "Als je Matthijs kent, weet je dat hij een rustige jongen is, zijn focus ligt volledig op morgen", sprak de verdediger van Liverpool, die denkt dat Oranje heeft geleerd van het vorige duel. "We hebben een analyse gemaakt van die wedstrijd en denken oplossingen te hebben gevonden voor de problemen die wij toen vooral in de eerste helft hadden", zei Van Dijk. "We moeten goed communiceren en niet teveel moeten doordekken, zodat er niet te grote ruimtes ontstaan."

Vergelijkbaar
Van Dijk denkt dat Nederland en Duitsland in een vergelijkbare fase zitten wat de nationale ploeg betreft. "We hebben beide een moeilijke tijd gehad. Maar wij zijn nu vol vertrouwen, hebben veel goede spelers en iedereen weet wat zijn rol is. Zij hebben ook veel kwaliteit en spelers van topclubs. Het is een goeie mix van ervaring en talent." 

De verdediger van Liverpool beschouwt, ondanks de achterstand op Noord-Ierland en Duitsland, de wedstrijd nog niet als een sleutelwedstrijd voor de EK-kwalificatie. "Morgen is gewoon de belangrijkste van dit moment en dat is waar wij ons op focussen. We willen zoals altijd gewoon winnen", sprak Van Dijk stellig.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020