Ghoochannejhad verliest bij rentree, Emmen wint in Groningen

Ghoochannejhad verliest bij rentree, Emmen wint in Groningen

5 september 2019 – Reza Ghoochannejhad heeft bij zijn officieuze debuut voor PEC Zwolle een oefennederlaag geleden. Het elftal van John Stegeman kwam donderdagmiddag tekort tegen 2. Bundesliga-club Arminia Bielefeld (2-0). Achter gesloten deuren won FC Emmen op bezoek bij FC Groningen (2-3) en zegevierde ADO Den Haag in het besloten oefenduel bij NAC Breda (0-1).Arminia Bielefeld - PEC Zwolle 2-0
Ghoochannejhad maakte na rust zijn eerste minuten voor PEC Zwolle. Daarin kon de spits geen potten breken. De Blauwvingers speelden voorin niets klaar tegen Arminia Bielefeld, dat vlak voor de thee al twee keer scoorde. PEC-doelman Xavier Mous moest het antwoord schuldig blijven op schoten van Jonathan Clauss en Fabian Kloss. Bij de 1-0 van Clauss lag Gustavo Hamer geblesseerd op de grond. De middenvelder moest de strijd daarna ook staken.

FC Groningen - FC Emmen 2-3
Groningen en Emmen troffen elkaar in een besloten oefenduel, waar publiek en pers niet welkom waren. Volgens Groningen was dat op verzoek van de technische staf van beide clubs. In het lege Hitachi Capital Mobility Stadion boog Emmen een 1-0 ruststand om naar een 2-3 zege. Zowel bij Groningen als Emmen ontbraken spelers vanwege interlandverplichtingen.

NAC Breda - ADO Den Haag 0-1
Alfons Groenendijk gaf in Breda nieuwelingen en reservespelers speeltijd. Dat betekende dat Robin Polley, Mike Havekotte, Dion Malone, Aleksandar Bjelica, Pawel Cibicki en Michiel Kramer in de basis stonden. Shaquille Pinas onderstreepte tegen NAC zijn goede vorm. Na zijn winnende doelpunt van zaterdag tegen VVV-Venlo - wat tevens zijn eerste in de Eredivisie was - maakte de verdediger ook tegen de Bredanaars de enige treffer. Aan het einde van de eerste helft rondde Pinas een goede aanval af. Daarvoor waren er ook goede kansen voor Bilal Ould-Chikh, Michiel Kramer, Dion Malone en John Goossens. In de zeiknatte tweede helft kwam de Haagse oefenzege nauwelijks meer in gevaar.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020