Ajax-talent Kühn: "Bij Leipzig niet idee voor directe kans in top"

Ajax-talent Kühn: "Bij Leipzig niet idee voor directe kans in top"

5 september 2019 – Nicolas Kühn zag bij RB Leipzig onvoldoende doorgroeimogelijkheden en daarom koos hij anderhalf jaar geleden voor Ajax. Van die keuze heeft de negentienjarige aanvaller tot de dag van vandaag geen spijt. Onlangs werd hij in zijn vaderland nog gekzoen tot beste jeugdvoetballer van Duitsland.Sinds zijn verhuizing naar Amsterdam speelt Kühn voor Jong Ajax, waarvoor hij dertig keer in actie kwam, drie keer scoorde en vier doelpunten voorbereidde. "In Leipzig had ik niet het idee dat het spelidee bij mijn soort voetbal past en ook dat ik een directe kans in de top zou krijgen," zegt Kuhn in gesprek met Die Zeit.

Kühn beweert dat de overstap hem niet alleen een betere voetballer heeft gemaakt, maar ook heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling als persoon. "Ik zit in een gastgezin. Dat hielp mij mijn weg te vinden, ook in deze nieuwe omgeving en cultuur. Het hielp ook om de Nederlandse taal te leren kennen."

Ook zijn familie beschouwt de stap naar Ajax als een stap in de goede richting. Yvo Kühn, de vader van Nicolas, voelt bij Ajax meer een familiegevoel dan destijd bij RB Leipzig. "Bij Ajax wordt anders gecommuniceerd dan hoe ik het uit Duitsland ken: ontspannen, altijd aan elkaar gerelateerd en nooit onmenselijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019