Oranje-trio genomineerd voor FIFPro elftal van het jaar

Oranje-trio genomineerd voor FIFPro elftal van het jaar

5 september 2019 – Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken kans op een plek in het FIFPro Wereldelftal van 2019. De drie internationals van Oranje zijn opgenomen in een voorselectie die uit 55 spelers bestaat. Meer dan 23.000 spelers brachten hun stem uit via een poll.Van Dijk won eerder al de UEFA-voetballer van het jaar verkiezing en ook in de Premier League werd hij verkozen tot beste speler van het seizoen. Ook is de verdediger door de FIFA genomineerd voor wereldvoetballer van het jaar. Net als bij de UEFA-verkiezing zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn concurrenten. Van Dijk won afgelopen seizoen de Champions League met Liverpool en bereikte hij met Oranje de finale van de Nations league.

De Ligt en De Jong kenden een ijzersterk seizoen met Ajax, zij reikten tot de halve finale van de Champions League en wonnen de landstitel. De Ligt mocht eerder deze week de prijs voor beste speler van de Eredivisie in ontvangst nemen. Ook De Jong viel recent in de prijzen, hij werd door de UEFA uitgeroepen tot 'beste middenvelder van het jaar'. Beide spelers maakten na het succes van vorig seizoen een droomtransfer, naar respectievelijk Juventus en FC Barcelona.

Het definitieve wereldelftal van de FIFA en de spelersvakbond FIFPro wordt maandag 23 september bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de 'Best Football Awards' in Milaan, waar Van Dijk dus ook hoort of hij verkozen wordt tot beste voetballer van de wereld. 

Eerder maakte de FIFPro al het elftal van het jaar voor de dames bekend. Nederland was ook op die lijst goed vertegenwoordigd, maar liefst zeven Oranje Leeuwinnen werden hiervoor genomineerd. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019