Spoorboekje: Oranje in Hamburg, Marokko in actie en Pröpper

Spoorboekje: Oranje in Hamburg, Marokko in actie en Pröpper

6 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 6 september.
Specials

Pröpper schikt zich in reserverol: "Laatste wedstrijden duidelijk"
Bijna een jaar geleden speelde hij in de basis van het Nederlands elftal dat weer kleur op de wangen kreeg. Na het goede optreden in Parijs tegen Frankrijk ging voor Davy Pröpper het restant van de Nations League aan zijn neus voorbij. Een voetblessure speelde hem parten. Marten de Roon pakte zijn kans. Sinds zijn rentree bij Oranje moet Pröpper het doen met invalbeurten. Ook vanavond in de EK-kwalificatie tegen Duitsland zit de 28-jarige middenvelder van Brighton & Hove Albion op de bank. "De laatste twee wedstrijden was mijn rol redelijk duidelijk", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Westrijden

Duitsland - Nederland (20.45 uur)
De absolute kraker in de EK-kwalificatieroep C, beide landen moeten in het spoor van koploper Noord-Ierland blijven. Duitsland behaalde de volle buit uit drie wedstrijden en staat er dus uitstekend voor. Oranje speelde nog maar twee duels en dus geeft de stand een vertekend beeld. Een resultaat in Hamburg zou het Nederlands elftal al enorm op weg helpen naar het EK van 2020. 

San Marino - België (20.45 uur)
België kent een uitstekende start van de EK-kwalificatie. Met twaalf punten uit vier duels gaan de Belgen fier aan kop. De ploeg van trainer Roberto Martinez kreeg slechts één treffer tegen en wist zelf maar liefst elf keer te scoren. Dit doelsaldo kan verder worden opgekrikt tegen het nietige San Marino. Zij staan stijf onderaan, wachten nog altijd op hun eerste treffer en kregen er zelfs al twintig tegen. 

Marokko - Burkina Faso (21.00 uur)
Marokko speelt een oefenwedstrijd tegen Burkina Faso. Bij Marokko zitten Hakim Ziyech en Nordin Amrabat bij de 27-koppige selectie. De nieuwe bondscoach Vahil Halilhodzic nam Noussair Mazraoui, Oussama Idrissi en Mo Ihattaren op in zijn voorselectie, maar zij overleefden de schifting niet. Mazraoui mag zich melden bij Jong Marokko. Hoe gaat de start zijn van het 'nieuwe' Marokko?

Voetbal op tv

17.50 uur: Estland - Wit Rusland, Ziggo Sport, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.17 uur: Argentinie - Chili, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel
20.35 uur: Schotland - Rusland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.40 uur: Duitsland - Nederland, NPO 1, live verslag van het EK-kwalificatieduel
23.30 uur: EK Voetbal 2020 samenvattingen, Ziggo Sport Voetbal, samenvattingen kwalificatieduels

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019