Duitsland mist middenvelder Goretzka tegen Oranje

Duitsland mist middenvelder Goretzka tegen Oranje

5 september 2019 – Duitsland moet het tegen Nederland stellen zonder Leon Goretzka. De middenvelder van Bayern München kampt met een blessure. Joachim Löw heeft dat donderdag bevestigd op de persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel van vrijdag.Goretzka stond bij de 2-3 in maart tussen Nederland en Duitsland in de basis, net als drie maanden geleden tegen Estland (8-0). "Hij kan morgen niet spelen. Jammer, want voor een jong team is het belangrijk om in dezelfde opstelling te spelen", aldus Löw. "Ik denk dat hij terugkeert naar huis, voor misschien een MRI. De komende dagen kan hij niet trainen."

Eerder was al bekend dat Sané niet beschikbaar is. Na een kruisbandoperatie moet de aanvaller circa een half jaar revalideren. Waarschijnlijk dat Timo Werner hem vervangt. "We willen blijven spelen met drie aanvaller. Dat kan in 4-3-3 of 5-2-3 gebeuren, het team kan beide", aldus Löw, die liet weten dat Manuel Neuer tegen Oranje de voorkeur krijgt boven Marc-André ter Stegen. "Ik heb in Barcelona lang met Ter Stegen gesproken en hem beloofd dat hij een kans krijgt in de kwalificatiewedstrijden."

Lees meer: 'Löw opteert voor Werner als vervanger van Sané'

Kai Havertz lijkt buiten de boot te vallen, ook al maakt hij indruk bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. "Hij heeft geweldige kwaliteiten", onderstreept Löw. "Hij kan een speler worden voor de komende jaren, maar hij moet zich nog steeds ontwikkelen. Wat hij nu laat zien is geweldig, ik weet zeker dat Havertz er komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019