Genesio: Memphis is iemand met een bepaalde persoonlijkheid

Genesio: Memphis is iemand met een bepaalde persoonlijkheid

5 september 2019 – Bruno Genesio lijkt Olympique Lyon en Memphis Depay niet te missen. De trainer stond ruim drie jaar aan het roer bij Lyon, maar nam afgelopen zomer afscheid van de Franse topclub. Memphis en Genesio hadden destijds geen geweldigde relatie. De Fransman blikt in gesprek met RMC Sport terug op zijn periode bij Lyon. Genesio vertrok aan het einde van het seizoen bij Lyon en de trainer staat inmiddels aan het roer bij het Chinese Beijing Guoan. Enkele spelers van Lyon bekritiseerden de werkwijze van Genesio, waaronder Memphis. De sterke aanvaller gaf aan 'zich weer fris te voelen' na het vertrek van Genesio.

De trainer lijkt echter ook niet rouwig om het feit dat hij geen trainer meer is van Memphis. "Ik heb enkele dingen gelezen die me pijn doen, van sommige spelers. Ik geef er zelf geen commentaar op, omdat je in het voetbal veel nederigheid moet bewaren. Het bevestigt alleen maar wat ik dacht van sommige spelers."

Genesio en Depay lagen vorige zomer met elkaar in de clinch, omdat Memphis later op de club arriveerde dan was afgesproken. "Ik hoor dingen die me doen glimlachen, vooral op het gebied van respect en discipline", zegt de Franse trainer. "Deze speler arriveerde vorig jaar een week te laat, tegen het advies van de president en mij in. Maar ik ken Memphis. Hij is iemand die deze persoonlijkheid heeft."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020