Lynn Wilms (18) debuteert voor Oranjevrouwen: "Toch paar tranen"

5 september 2019, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lynn Wilms (18) leefde deze week op een roze wolk. De middenveldster van FC Twente zat voor het eerst bij de Oranjevrouwen en kreeg meteen haar debut. In het EK-kwalificatieduel met Turkije speelde de achttienjarige Limburgse tien minuten mee. "Na de wedstrijd kwamen toch een paar tranen."

Bondscoach Sarina Wiegman voegde Wilms op het laatste moment bij de selectie, omdat Lisa van der Most geblesseerd afhaakte. Daarmee gaat het snel met Wilms. De back uit Limburg speelde afgelopen seizoen haar eerste seizoen in de Eredivisie en groeide hierin gelijk uit tot een vaste waarde bij FC Twente. Met Twente kende Wilms een meer dan uitstekend seizoen, met de landstitel als kers op de taart.

Dit leidde uiteindelijk dus tot haar eerste interland bij de Oranje Leeuwinnen. Na afloop van de wedstrijd tegen Turkije realiseerde Wilms dat het allemaal erg snel gaat. "Ik leef even in een mallemolen", zei Wilms in gesprek met De Limburger. "Na de wedstrijd kwamen toch een paar tranen. Het haasje dat hoort bij de eerste interland en het wedstrijdshirt heb ik meegegeven aan mijn ouders. Die krijgen thuis een mooi plekje."

Wilms moet echter snel weer over tot de orde van de dag. Morgen (vrijdag) gaat zij met Twente alweer op bezoek bij ADO Den Haag en volgende week wacht de eerste wedstrijd in Champions League, dan is Sankt Pölten de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen