Géén transfer voor aan Ajax gelinkte Olmo: "Ik wilde vertrekken"

Géén transfer voor aan Ajax gelinkte Olmo: "Ik wilde vertrekken"

5 september 2019 – Zijn naam viel onder andere bij Ajax, maar van een transfer kwam het deze zomer nooit en dus speelt Dani Olmo in ieder geval de komende maanden bij Dinamo Zagreb. "Ik heb niets te verbergen: ik wilde deze zomer vertrekken bij Dinamo", aldus het Spaanse toptalent."Ik wilde op een hoger niveau spelen bij een club uit een grote competitie", bekent de 21-jarige Olmo aan Sportske Novosti. "Ik dacht dat deze zomer het juiste moment was om te vertrekken, ook voor Dinamo. Ik had met Jong Spanje de Europese titel gewonnen en was de beste speler in de finale. Ik had een geweldig seizoen achter de rug. Maar van een transfer kwam het niet."

Ajax werd in Spaanse media gelinkt aan de aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller. Echter zou Borussia Mönchengladbach als enige een officieel bod van twintig miljoen hebben gedaan, terwijl Zagreb naar verluidt veertig miljoen euro verlangt. "Ik weet niet hoe het allemaal is gegaan. Misschien vroeg de club te veel geld, misschien vroegen wij te veel salaris. Dat moet ik aan mijn manager vragen, ik concentreerde mij op mijn eigen spel."

Veertig miljoen zou Olmo wel een te hoog bedrag vinden. "Niet omdat ik minder waard ben, maar omdat ik in de Kroatische competitie speel en buitenlandse clubs dat bedrag niet willen betalen", aldus de Spanjaard, die nu een flink verbeterd contract bij Zagreb kan tekenen. "Ik zie wel wat er gebeurt wanneer ik terugkeer van de interlandperiode. We wilden de deadline van de transfermarkt afwachten. Bij Dinamo weten ze wat ze willen, de bal ligt bij hen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019