Pranjic adviseerde Halilovic voor sc Heerenveen te kiezen

Pranjic adviseerde Halilovic voor sc Heerenveen te kiezen

5 september 2019 – Danijel Pranjic heeft sc Heerenveen een handje geholpen bij de komst van Alen Halilovic. De 37-jarige oud-speler van de Friese club adviseerde zijn jongere landgenoot de overstap te maken. "Danijel voelde zich altijd heel gelukkig in Heerenveen", aldus de 23-jarige Halilovic.Heerenveen en Pranjic beleefden tussen 2005 en 2009 veel plezier aan elkaar. De middenvelder uit Kroatië verdiende na die succesvolle periode een transfer naar Bayern München. "Hij vertelde dan ook alleen maar positieve verhalen over de club en de mensen", zegt Halilovic tegen de Leeuwarder Courant. "'Voor jou is Heerenveen de juiste stap. Je gaat het er leuk vinden', zei Danijel tegen me."

Halilovic tekende op de valreep van Deadline Day voor Heerenveen. De eredivisionist kreeg medewerking van AC Milan, maar Standard Luik - de club aan wie Halilovic door de Rossoneri verhuurd werd - werkte aanvankelijk niet mee. Net op tijd kwam het papierwerk in orde en speelde Halilovic woensdag al mee in een besloten oefenduel met Vitesse (1-1).

"Halilovic liet zich vanaf het eerste moment zien", aldus trainer Johnny Jansen. "Martin Ødegaard kon dat ook, beslissend zijn met zijn passes. Wat dat betreft kun je ze wel met elkaar vergelijken. Ødegaard was iets meer een atleet. Maar beiden zijn ongelooflijk vaardig aan de bal en zoeken de oplossing direct naar voren. Ik ken Alen nog amper. Hij heeft nog niet eens met ons getraind. Wat ik wel zie: een jongen die uitstraalt dat hij er heel veel zin in heeft. We zijn blij dat hij er is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 november 2019

  2. dinsdag 12 november 2019