Haat-liefde tussen Wijnaldum en Klopp: "Kookt weleens over"

5 september 2019, 07:31   Bijgewerkt: 5 september 2019, 07:36

Georginio Wijnaldum heeft een speciale band met Jürgen Klopp. De middenvelder van Liverpool en het Nederlands elftal noemt de verhouding tussen hem en de Duitser zelf een 'beetje haat-liefde'. Wijnaldum wordt dan ook weleens boos op zijn trainer.

"Hij heeft met alle spelers het beste voor, dat merk je aan alles", zegt Wijnaldum in het Algemeen Dagblad. "Maar soms zit je helemaal in een wedstrijd, en dan staat de trainer je ook nog op te jagen aan de zijlijn. Dan kookt het weleens over. Dan word ik ook weleens boos op hem, ja."

Klopp haalde het beste in Wijnaldum naar boven toen hij hem afgelopen seizoen liet invallen in de return tegen FC Barcelona (4-0). Een enorm getergde Wijnaldum maakte twee doelpunten in de historische halve finale van de Champions League. "Ik weet niet of de trainer dat zo bedoeld had, ik was alleen maar met mezelf bezig toen. Ik was zó boos. Zó teleurgesteld dat ik niet speelde. Achteraf is dat heel goed uitgepakt. We zullen nooit weten hoe het was gelopen als ik die avond in de basis had gestaan."

In de finale waren Wijnaldum en consorten vervolgens te sterk voor Tottenham Hotspur. "We weten nu wat het is om prijzen te winnen. Klopp legt ons daarin ook geen extreme druk op, zo van: we móeten nu dit of dat gaan winnen. Dat hebben we het afgelopen seizoen ook niet op die manier gedaan. We proberen er elke dag opnieuw het maximale uit te halen. Dan zie je aan het einde van de rit vanzelf waar we staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen