Van Dijk imponeert Süle: "Uitverkiezing is volledig terecht"

4 september 2019, 21:19

Niklas Süle heeft in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland met veel bewondering gesproken over collega-verdediger Virgil van Dijk. De Oranje-captain heeft het voorbije jaar veel indruk gemaakt op de Duitse centrale verdediger. Dat Van Dijk kans maakt om verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, vindt Süle terecht.

"Ik heb nu een aantal keer tegen hem gespeeld. Zijn fysieke aanwezigheid heeft veel indruk op mij gemaakt. Bij standaardsituaties moest ik hem afdekken. Toen kwam ik erachter wat voor een kerel het is, terwijl ik ook bepaald geen kleintje ben", vertelt Süle woensdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Hamburg. "Ik kijk veel van hem af, met name hoe hij aanvallend kopt. Dat doet hij heel goed."

Van Dijk werd verkozen tot beste speler van de Premier League en won onlangs ook de prijs voor beste speler van Europa. "Hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug", gaat Süle verder. "Zijn uitverkiezing voor de Ballon d'Or is volledig terecht. Voor een verdediger is het fijn om te zien dat ook een verdediger die prijs kan winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen