Vitesse probeert middenvelder Vroegh om te turnen tot linksback

4 september 2019, 19:30   Bijgewerkt: 4 september 2019, 19:37

Het vertrek van Vyacheslav Karavaev bezorgt Vitesse-trainer Leonid Slutsky hoofdbrekens. De Russische oefenmeester heeft nauwelijks verdedigers tot zijn beschikking, dus zal hij moeten improviseren. Daar is hij woensdag mee begonnen: in het oefenduel met sc Heerenveen (1-1) speelde Patrick Vroegh negentig minuten als linksback.

De negentienjarige Vroegh is van origine middenvelder en speelde nog geen enkele officiële wedstrijd in de hoofdmacht, maar staat in de eerstkomende wedstrijd na de interlandbreak tegen PSV mogelijk in de basis. "Dat had twee weken geleden niemand verwacht. Maar ik moet elk kansje grijpen. Ik kon hier aan het begin van het seizoen niet van dromen, verre van. Maar nu heb ik de trainers overtuigd met wat ik kan. Nu moet ik doorpakken", zegt de Vitessenaar tegen Omroep Gelderland.

De basisplaats die lonkt voor Vroegh heeft niet alleen te maken met de verkoop van Karavaev, maar ook met de blessure van Max Clark. "Natuurlijk is het voor mij sportief gezien goed dat Karavaev weg is. Ik probeer hierdoor nu mijn kans te grijpen. Maar aan de andere kant: ik ben een controlerende middenvelder die nu als linksback wordt neergezet. Daar heb ik mee te dealen, ik moet daar laten zien wat ik kan."

Lees ookSlutsky baalt: "Nu nog maar vijf verdedigers voor vier posities"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen