Manchester City-verdediger Laporte voorlopig aan de kant

4 september 2019, 13:27

Manchester City-verdediger Aymeric Laporte zal dit kalenderjaar hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen voor de ploeg van Pep Guardiola. De Fransman liep een ernstige knieblessure op in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Inmiddels heeft de Fransman een succesvolle operatie ondergaan, desondanks is hij voorlopig niet inzetbaar.

Normaal gesproken zal Laporte zo'n vier á vijf maanden uitgeschakeld zijn gezien de ernst van de kwetsuur. Laporte meldde zich afgelopen week al af voor de nationale ploeg. De blessure komt op een ongelukkig moment voor de verdediger, aangezien hij voor het eerst opgeroepen werd door bondscoach Didier Deschamps. In de gouden WK-selectie van 2018 was hij nog de grote afwezige: hij werd zelfs al een keer in verband gebracht met een mogelijkheid om voor Spanje te spelen, aangezien zijn grootouders Spaans zijn en hij bij Frankrijk maar niet in beeld kwam.

Frankrijk heeft Barcelona-bankzitter Samuel Umtiti opgeroepen als zijn vervanger voor de EK-kwalificatieduels met Albanië en Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen