Spoorboekje: Oranje naar Hamburg, Italië en Spanje in actie

Spoorboekje: Oranje naar Hamburg, Italië en Spanje in actie

5 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 5 september.Nieuws

Oranje naar Hamburg
Het Nederlands elftal stapt vandaag (donderdag) in het vliegtuig richting Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman traint om 17.00 uur in het Volksparkstadion, waar een half uur eerder de persconferentie voor de EK-kwalificatiewedstrijd wordt gehouden. Daar sluit de Koeman samen met een speler aan. 

Jong Oranje komt samen
De spelers van Jong Oranje beginnen vandaag aan de voorbereiding op de EK-kwaliificatiewedstrijd tegen Cyprus, die dinsdag 10 september op De Vijverberg wordt afgewerkt. Myron Boadu (blessure) en Tyrell Malacia (ziekte) zullen er niet bij zijn. Daishawn Redan wel: hij werd opgeroepen als vervanger van Boadu.

Wedstrijden

Armenië - Italië (18.00 uur)
Met twaalf punten uit vier duels is er geen vuiltje aan de lucht voor Italië in Groep J van de EK-kwalificatie. De ploeg van Roberto Mancini kreeg incasseerde slechts één tegentreffer en vond zelf liefst dertien maal het net. Als ook Armenië wordt verslagen, dan lijken de Italianen probleemloos richting het EK van volgend jaar te gaan.

Roemenië - Spanje (20.45 uur)
Ook na het noodgedwongen vertrek van Luis Enrique kent Spanje geen problemen in Groep F van de kwalificatie. De ploeg van de nieuwe bondscoach, Roberto Moreno, won alle vier de wedstrijden en kreeg daarin maar twee tegentreffers. Mocht Spanje ook in Roemenië winnen, dan lijkt het zo goed als geplaatst te zijn voor het EK in 2020.  

Voetbal op tv

20.45 uur: Roemenië - Spanje, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Ierland - Zwitserland, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019