Twente en AZ met terugwerkende achter besluit Van Veldhuizen

Twente en AZ met terugwerkende achter besluit Van Veldhuizen

4 september 2019 – FC Twente en AZ hebben zich met terugwerkende kracht alsnog achter het besluit van burgemeester Onno van Veldhuizen geschaard, om de Belgische fans te weren bij de Europa League-wedstrijd tussen AZ en Royal Antwerp FC. Beide clubs waren het in eerste instantie niet eens met deze beslissing, maar met de kennis van nu zijn zij het alsnog eens met de keuze.Op donderdag 22 augustus nam burgemeester Onno van Veldhuizen de beslissing om de wedstrijd tussen AZ en Antwerp FC zonder aanhang van de bezoekers te spelen. Van Veldhuizen nam deze beslissing uit angst voor een enorme invasie van Belgische hooligans voor deze wedstrijd. FC Twente en AZ zette in eerste instantie zijn vraagtekens bij dit besluit. "Wij waren het daar als clubs niet mee eens, maar hebben ons erbij neer moeten leggen", zei FC Twente-directeur Paul van der Kraan. "Maar met de beelden van de uitwedstrijd van AZ op het netvlies moeten we nu vaststellen dat een juist besluit was genomen." Bij de return was het verre van gezellig in Brussel. 

Lees ook: AZ - Antwerp: meer lege stoeltjes dan fans en grote politiemacht

De heenwedstrijd werd in Enschede gespeeld, omdat AZ nog altijd niet in het eigen stadion terecht kan door de instorting van een gedeelte van het dak. Ook Antwerp FC kon zich niet vinden in dit besluit van de burgemeester en snapte niet wat het bezwaar kon zijn tegen het verwelkomen van de supporters. Uiteindelijk besloot de club om een groot scherm op te hangen in het eigen stadion, zodat de fans alsnog de wedstrijd konden volgen.

Van Veldhuizen sprak dinsdagmiddag van 'een nare week'. "We zijn platgebeld en hebben honderden mails ontvangen. Slechts een enkele was netjes van toon", aldus de burgemeester over de talloze verwensingen en bedreigingen die hem per mail en via andere uitingen ten deel vielen. AZ wist uiteindelijk over twee duels wel af te rekenen met Royal Antwerp FC en kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020