Dolberg: "Zaken waren veranderd, iets nieuws was het beste"

Dolberg: "Zaken waren veranderd, iets nieuws was het beste"

4 september 2019 – Kasper Dolberg begon aan zijn zomervakantie met het idee om bij Ajax te blijven, maar in de slotweek van de transferperiode verkaste de spits naar OGC Nice. "Ik realiseerde me dat er zaken waren veranderd en dat iets nieuws het beste voor me was", aldus de Deen.Dolberg had al een teleurstellend seizoen achter de rug. Gesprekken met Ajax overtuigden hem toch te blijven. "Als je niet speelt, denk je eraan iets nieuws te proberen. Maar er bestaat nog een groot verschil tussen denken aan en daadwerkelijk iets nieuws willen", vertelt Dolberg aan Sjællandske. "Het was beetje een mix van onderbuikgevoel en enkele gesprekken met Ajax. Voor de zomervakantie had ik een goed gesprek, waarin we afspraken dat ik moest blijven. Ze overtuigden mij dat het goed was om te blijven."

Dit seizoen hoopte Dolberg op meer speeltijd. Het begin was hoopvol met drie basisplaatsen, maar al gauw verdween de Scandinaviër uit het elftal van Erik ten Hag en veranderde de situatie voor Dolberg. "De belangrijkste reden was dat sommige spelers verlengden, terwijl verwacht werd dat ze zouden vertrekken. Ik realiseerde me dat er zaken waren veranderd en dat iets nieuws het beste was."

Dolberg maakte afgelopen week zijn transfer naar Nice in orde. "Nice heeft nieuwe eigenaren en is een groot project. Ik ben er erg blij mee. Overal is druk, ook in de drie jaar bij Ajax. Iedere wedstrijd wordt verwacht dat je scoort en de beste bent op het veld. Druk blijft er altijd, dat past mij goed."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020