FIFA onthult officiële logo wereldkampioenschap Qatar 2022

FIFA onthult officiële logo wereldkampioenschap Qatar 2022

4 september 2019 – De wereldvoetbalbond FIFA heeft het officiële logo voor het WK voetbal van 2022 in Qatar gepresenteerd. Het logo lijkt op een lus en heeft de vorm van een acht. De lus is wit ingekleurd en bevat rode tekeningen. Het logo werd dinsdagavond onder het toeziend oog van duizenden mensen bekend gemaakt in Doha.Volgens de FIFA moet het logo verbondenheid over de hele wereld uitstralen en moet het verwijzen naar de Arabische cultuur en het voetbal. De vorm van een acht verwijst naar de acht stadions van het WK. De rondingen in het logo symboliseren de woestijnduinen van Qatar.

Het logo zou verder moeten lijken op de wereldbeker zelf, maar ook op een witte sjaal, een vaak gedragen kledingstuk in de Arabische wereld en de Golfstaten.

Het WK in 2022 zal voor het eerst in de winter gaan plaatsvinden, in de zomer heerst in Qatar een extreme hitte waardoor ervoor gekozen is om dit WK in de winter te spelen. Verder heeft de FIFA bevestigd dat het mondiale toernooi niet meer 31 dagen zal gaan duren, maar ingekort zal worden tot 28 dagen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019