Bayern München boekt financiële records: omzet van 750 miljoen

4 september 2019, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft over afgelopen seizoen een recordomzet geboekt. De omzet steeg met 14,1 procent van 657,4 miljoen euro naar 750,40 miljoen euro. De winst bedroeg 52,5 miljoen, wat neerkomt op procentuele stijging van 78 procent. Het eigen vermogen van Bayern bedraagt nu 497,4 miljoen euro.

"Natuurlijk zijn we zeer tevreden over de financiële ontwikkelingen van Bayern. De omzet en de winst stegen naar nieuwe records", aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op het clubkanaal van Der Rekordmeister. "Dit  is uitstekend voor Bayern. Het bestuur heeft het personeel twee extra maandsalarissen betaald als bonus om hen te bedanken."

Ook het toegenomen eigen vermogen stemt tot tevredenheid bij de club. "Dat laat zien hoe financieel gezond Bayern is", aldus vice-voorzitter Jan-Christian Dreesen. "De inkomsten uit wedstrijden en tv-rechten zijn gestegen, en we hebben records geboekt met sponsorinkomsten. Op het gebied van merchandising hebben we de omzet gedestabiliseerd, ondanks de daling in heel Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen