Van Leeuwen tevreden met selectie Twente: "Maar blijft erg dun"

Van Leeuwen tevreden met selectie Twente: "Maar blijft erg dun"

4 september 2019 – Ted van Leeuwen is tevreden over de afgelopen transferperiode van FC Twente. De technisch directeur moest shoppen met een lege beurs, maar kwam desondanks tot tien nieuwe spelers. Toch had de selectie van de Tukkers nog wel iets ruimer gemogen. "Het blijft allemaal dun, heel erg dun. We hebben leuke spelers kunnen halen, maar voor de breedte is het te weinig", blijft hij kritisch.Tegenover TC/Tubantia maakt Van Leeuwen de balans op voor FC Twente. "Zo hebben we nog steeds een beperkt aantal verdedigers. Op rechts voorin hebben we met Aitor ook maar één speler, al zouden we dat nog kunnen oplossen door iets anders te gaan spelen, mocht hij wegvallen. Aan de andere kant ben ik wel tevreden hoe het nu gaat", aldus Van Leeuwen, die beseft dat hij er een hoop uitgehaald heeft.

"Gezien het geld dat we hebben - of beter gezegd het geld dat we niet hebben - is het aardig geslaagd", vindt Van Leeuwen, die minder te besteden had dan in de vorige zomer. "Gelukkig hebben we door de komst van het spelersfonds wat meer armslag gekregen." Ook werden Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alexander Laukart nog van de hand gedaan en zo werd er financiële ruimte gecreëerd. 

"Het jammerlijke alleen is dat het allemaal op de laatste dag gebeurde, waardoor we zelf niet meer konden reageren", zei Van Leeuwen. "Het verplaatst zich nu richting winterstop, dan zouden we nog wat kunnen doen. Of je komt in de categorie van werkloze spelers terecht, maar of je dat nou moet willen", vraagt hij zich hardop af. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020