Slechts één Chelsea-huurling voor Vitesse: "Willen meer bagage"

Slechts één Chelsea-huurling voor Vitesse: "Willen meer bagage"

4 september 2019 – Chelsea kon de afgelopen transferperiode onvoldoende aan de wensen en eisen van Vitesse voldoen. Daarom is Charly Musonda de enige die dit seizoen wordt gehuurd van de Engelsen. "Wij willen jongens met meer bagage dan alleen jeugdvoetbal", aldus technisch directeur Mohammed Allach."Er moet meer intrinsieke kwaliteit voorhanden zijn, zoals bijvoorbeeld bij Baker of Mount. Toegevoegde waarde. In die categorie valt alleen Musonda", licht Allach verder toe aan De Gelderlander. "Chelsea heeft wel een leger ervaren krachten, maar die zijn weer een stap verder dan Vitesse. Die jongens gaan naar topclubs in Spanje, Duitsland of Engeland. Het aanbod was eenvoudigweg beperkt."

De Arnhemmers sloten gisteren (dinsdag) nog wel een speciale deal met Chelsea. De geblesseerde doelman Jamal Blackman kan bij Vitesse verder herstellen van zijn beenbreuk en later meetrainen bij het eerste elftal. Met Remko Pasveer, Kostas Lamprou, Bilal Bayazit en Jeroen Houwen beschikt Vitesse al over vier keepers.

Karavaev
Op Deadline Day zag Vitesse Vyacheslav Karavaev voor acht miljoen euro vertrekken naar Zenit St. Petersburg. Allach slaagde er niet in een nieuwe rechtsback aan te trekken. "We hebben binnen ons budget en met onze sportieve eisen als graadmeter geen extra verdediger gevonden. En geloof maar dat we daar heel hard aan hebben gewerkt. Achterin zitten we nu krap. Ik neem de verantwoordelijkheid voor alle keuzes. We zijn sportief geroofd, maar er blijft ook een schatkist achter."

Slutsky baalt: "Nu nog maar vijf verdedigers voor vier posities"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 november 2019

  2. dinsdag 12 november 2019