NEC kent geldproblemen en kan huur De Goffert niet meer betalen

NEC kent geldproblemen en kan huur De Goffert niet meer betalen

3 september 2019 – Problemen bij NEC: de Nijmegenaren kunnen de huur van stadion De Goffert niet meer ophoesten en hebben inmiddels bij de gemeente Nijmegen een betalingsachterstand opgelopen. Zij zijn de eigenaar van de thuishaven van NEC.Het nieuws over de geldproblemen werd door De Gelderlander naar buiten gebracht. De huur van juli, augustus en september is niet overgemaakt. In totaal gaat het, samen met nog een andere betaalregeling, om bijna tweeëneenhalve ton. Het college van burgemeester en wethouder wil dat de club deze week nog met een reactie komt.

'Financieel zware tijden'
Wilco van Schaik, NEC-directeur, erkent dat er geldproblemen zijn. "We hebben al eerder aan gegeven dat we financieel zware tijden beleven. Dat mag niemand als nieuw ervaren. Wat er nu gebeurt, schudt hopelijk iedereen nog maar eens wakker dat we momenteel een hele harde strijd leveren."

De Goffert is verouderd, waardoor er veel onderhoudskosten kleven aan de thuishaven. Die drukken volgens Van Schaik zwaar op de begroting. Daarnaast heeft Fenerbahçe nog altijd een deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu niet betaald.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019