Van de Donk zag dat 'het er niet uit kwam' bij Oranje

Van de Donk zag dat 'het er niet uit kwam' bij Oranje

3 september 2019 – Daniëlle van de Donk was niet helemaal tevreden na de 3-0 zege van Nederland op Turkije. De maakster van de fraaie 2-0 vond dat Oranje haar niveau niet haalde tijdens het EK-kwalificatieduel en hoopt dat het spel de komende wedstrijden beter is."Het is een beetje dubbel. We waren niet heel sterk en kunnen tien keer beter", analyseert Van de Donk na afloop bij Veronica. "Het is jammer dat het er niet uit kwam, al ben ik natuurlijk hartstikke blij dat we met 3-0 hebben gewonnen. Na twee wedstrijden hebben we een doelsaldo van 10-0. Zo hoort het."

Vooral in de eerste helft was het spel moeizaam, zag Van de Donk. Na rust was haar fraaie 2-0 een van de schaarse hoogtepunten. "Ik denk dat we het in de tweede helft redelijk hebben opgepakt, maar het was vooral de wedstrijd uitspelen."

De verliezend finalist van het WK gaat na twee wedstrijden samen met Rusland aan kop in de kwalificatiepoule. Volgens Van de Donk moet plaatsen voor het EK 2021 geen enkel probleem zijn. "Wij zeggen ook allemaal dat we eerste moeten worden. Het zijn makkelijke wedstrijden, op zich. Maar ik hoop dat we wel beter gaan spelen de komende wedstrijden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019