Definitief: Keizer na nog geen jaar ontslagen bij Sporting

Definitief: Keizer na nog geen jaar ontslagen bij Sporting

3 september 2019 – Marcel Keizer is ontslagen als coach van Sporting Portugal. De Nederlandse coach kreeg dinsdag zijn ontslag. Hij was pas tien maanden in dienst bij de Portugese club, die in de Europa League gekoppeld is aan PSV. Puntverlies in de competitie en een blamage in de Portugese Supercup doen Keizer de das om.Benfica was begin augustus namelijk met liefst 5-0 te sterk. Daarna nam de druk toe op Keizer, die afgelopen seizoen toch twee Portugese bekers wist te winnen. Met slechts zeven punten uit de eerste vier wedstrijden was de seizoenstart ook niet al te best. Eerder vandaag lieten Portugese media al doorschemeren dat Keizer ontslagen zou worden.

Op het clubkanaal van Sporting geeft Keizer een korte reactie. "Ik wens de club veel succes en ik wil iedereen bedanken die met me heeft samengewerkt. Het was een mooie tijd. Nu is het tijd voor iemand anders."

Keizer was pas sinds november 2018 actief bij Sporting. Het contract van de Nederlander liep nog door tot medio 2021. Het is zijn tweede ontslag als trainer. In december 2017 vertrok hij na een paar moeizame maanden als trainer van Ajax. Daarna ging hij aan de slag bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019