Oranjevrouwen tegen Turkije met Van de Sanden en Van der Gragt

Oranjevrouwen tegen Turkije met Van de Sanden en Van der Gragt

3 september 2019 – Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt hebben hun basisplaats bij de Oranjevrouwen terug. Het duo start in het EK-kwalificatieduel tegen Turkije vanaf de aftrap. De ploeg van Sarina Wiegman moet het doen zonder het tweetal Vivianne Miedema en Lieke Martens. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen begint om 20.00 uur.De sterspeelster van FC Barcelona meldde zich al eerder af. Miedema moest in aanloop naar het treffer tegen de Turken noodgedwongen afhaken. De voorhoede bestaat daardoor naast Van de Sanden uit Jill Roord en Lineth Beerensteyn. Roord speelt haar vijftigste interland.

De terugkeer van Van der Gragt gaat ten koste van linksback Merel van Dongen. Dominique Bloodworth neemt namelijk de linksbackpositie in, want Van der Gragt staat in het hart van de defensie. Oranje begon vrijdag de EK-kwalificatiereeks met een 0-7-zege in en tegen Estland.

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Beerensteyn, Roord.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020