Opgeleefde Strootman hoopt op eindtoernooi met Oranje

Opgeleefde Strootman hoopt op eindtoernooi met Oranje

3 september 2019 – Kevin Strootman kende vorig jaar een slecht seizoen met Olympique Marseille, maar is dit seizoen weer vol goede moed. De middenvelder van het Nederlands elftal hoopt in Frankrijk onder de nieuwe coach André Villas-Boas weer op te bloeien in de Ligue 1.De hooggespannen verwachtingen werden vorig seizoen namelijk niet ingelost. Strootman, nu een jaar geleden voor ongeveer 25 miljoen euro overgenomen van AS Roma, maakte geen indruk in zijn debuutseizoen in Marseille. Hij verloor zelfs zijn basisplaats bij de Fransen, die teleurstellend als vijfde eindigden. Bovendien werd L'OM al voor de winter uitgeschakeld in de Europa League.

Een transfer leek in de maak, maar Strootman bleef in Frankrijk. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt hij uit waarom. "Er is niets voorbij gekomen dat voor de club en voor mij goed genoeg was. Daarnaast zei de nieuwe trainer in een gesprek dat hij graag zag dat ik bleef. Na de voorbereiding heb ik nu in vier competitieduels drie keer 90 minuten gespeeld. De transfermarkt is dicht en ik zit weer goed op mijn plek in Marseille.''

Hoewel Strootman dus seizoen een moeizaam jaar kende, werd hij verrassend genoeg wel elke keer opgeroepen voor Oranje. De middenvelder kan dankzij concurrenten als Davy Pröpper, Marten de Roon, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek niet rekenen op een basisplaats.

Toch hoopt de dertiger op een eindtoernooi. "Mijn enige keer was in 2012. Dat werd een voor Oranje dramatisch EK.'' En wie weet dat hij, als hij zijn vorm weer herpakt, wel een rol van betekenis gaat spelen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020