De Jong zoekende bij Barça: "Mijn topniveau nog niet aangetikt"

De Jong zoekende bij Barça: "Mijn topniveau nog niet aangetikt"

3 september 2019 – Voor Frenkie de Jong is het nog even wennen bij zijn nieuwe club FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder speelt bij de Catalanen op een andere positie en realiseert zich dat hij nog niet op zijn topniveau zit. Al maakt hij zich daar zelf nog niet druk om. Daar waar De Jong in het shirt van Ajax een centrale rol kreeg, moet hij bij Barça links op het middenveld spelen. "Daar wordt in Nederland een grote zaak van gemaakt. Het is iets anders dan bij Ajax, waar ik iets centraler stond. Ik krijg bij Barcelona ook niet meteen iedere bal", stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Met de Spaans kampioen won De Jong thuis van Real Betis (5-2), maar verspeelde hij buitenshuis punten tegen Osasuna (2-2) en Athletic Bilbao (1-0). De Jong weet dat het beter moet. "Het is niet slecht, maar ik heb mijn topniveau nog niet aangetikt. Ik moet gewoon de dingen doen waar ik goed in ben. Dus ik moet veel dominanter spelen, meer tussen de linies spelen en meer ruimte voor medespelers creëren. Dan komt het helemaal goed."

Barcelona mist onder meer Lionel Messi en Luis Suarez. De Jong hoopt dat met dat tweetal de resultaten weer komen en raakt niet in paniek. Hij ziet bovendien dat hij meekan met de rest van de selectie. "Op de training gaat het ook goed. Als we een spelletje rondo spelen, dan kan ik gewoon mee. Nee, het is niet dat ze me dan steeds door de benen spelen. Gelukkig niet, zeg."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020