Fortuna liep spelers mis: "In Duitsland kon hij meer verdienen"

Fortuna liep spelers mis: "In Duitsland kon hij meer verdienen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 september 2019 – Fortuna Sittard verwelkomde deze zomer liefst dertien nieuwe namen. Twee daarvan kwamen op Deadline Day. Toch hadden ze in Zuid-Limburg op meer versterkingen gehoopt. Technisch manager Sjoerd Ars laat echter weten dat er ook het nodige misging op de transfermarkt.

"Ik kan een boek schrijven over de recente transferperiode", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Op de slotdag mocht hij weliswaar Leandro Fernandes (Juventus, huur) en George Cox (eveneens gehuurd van Brighton & Hove Albion) verwelkomen, maar Ars gokte op meer nieuwelingen.

Zo was daar Besar Halimi. Fortuna had de middenvelder van het Deense Brøndy bijna binnen, maar Halimi besloot op het laatste moment naar SV Sandhausen te verkassen. Dit tot onbegrip van Ars. "Hij stond hier al zo'n beetje in het stadion. Maar helaas: in Duitsland kon hij meer verdienen." En zo had Ars nog een aantal voorbeelden, verzucht hij. "We werken met het kleinste budget van de eredivisie, moeten daardoor heel creatief zijn. Dan zijn dit geen leuke dingen."

Ondanks de beperkte middelen is de topscorer aller tijden van de Eerste Divisie te spreken over de nieuwelingen. Hij kent namelijk ook de status van Fortuna. "Het is heel simpel: we vissen met alle clubs in hetzelfde vijvertje. En uiteindelijk kiezen de spelers voor de club waar ze het meeste kunnen verdienen. Dat is doorgaans niet Fortuna."

gerelateerd